plannen doe je zo

Veel leerlingen in het voortgezet onderwijs vinden het moeilijk: PLANNEN

Dat je een agenda nodig hebt weten de meeste leerlingen wel. En vaak weten ze ook nog wel hoe je die agenda gebruikt. Maar huiswerk opschrijven en huiswerk plannen zijn twee verschillende dingen.

In dit handige boekje staat beschreven welke hulpmiddelen je kunt gebruiken bij het plannen van huiswerk. Maar nog veel belangrijker: daarna wordt uitgelegd hoe je die hulpmiddelen kunt inzetten bij het maken van een goede planning. Bij het boekje kunnen verschillende formulieren gedownload worden zoals het “huiswerk plannen – stappenplan”. De code voor het downloaden van deze formulieren vind je in het boekje.

Plannen doe je zo is geschreven voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, maar is ook prima te gebruiken door studenten. Voor leerlingen in de onderbouw is ondersteuning door een ouder of mentor belangrijk. Begeleiding bij het leren plannen kan ook hulp geboden worden door BijzonderZelf.

Het boekje kun je downloaden via onderstaande link.

Share

3 reacties op “Plannen doe je zo! (gratis download)”

 1. Hoi Jacqueline,
  Mooi gedaan! Helder en praktisch.

  Zeker handig voor hoogbegaafde leerlingen die niet gewend zijn een planning te maken.
  Bedankt voor het delen!

  Pascale M Stienen
  Sturen op Talent

 2. Fijne reader!
  Ik heb hem met havoleerlingen besproken. Top!

 3. Annelien avatar
  Annelien

  Hoi,

  Ik zou het boekje ook graag met mijn leerlingen bespreken, maar kan het helaas niet downloaden. Heb je wellicht een ander linkje waardoor ik het boekje alsnog zou kunnen ontvangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *